|
Beylikdüzü Gürpınar Sahili’ne ölmüş bir yunus karaya vurdu. Karaya vuran ölü yunus, sergilenmek üzere Türkiye Deniz Canlıları Balıkçı Kenan Müzesi’ne getirildi.
Beylikdüzü, Gürpınar Sahili’nde vatandaşlar tarafından kıyıya vurmuş ölü bir yunus olduğu görüldü. Yunusu gören vatandaşlar olayı Beylikdüzü Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Birkaç gün önce kıyıya vurduğu tahmin edilen denizlerin hisli hayvanı olarak anılan yunusun ölüm nedeni bilinmezken Yunus ekipler tarafından muhafaza altına alındı.
Cansız yunusun Türkiye Deniz Canlıları Balıkçı Kenan Müzesi’nde gerekli işlemleri tamamlandıktan sonra sergilenmesine karar verildi. Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne ait bir araçla müzeye getirilen yunusun daha ilk andan itibaren aileler ve çocukları tarafından yakın ilgi gösterilerek hatıra fotoğrafı çektirildi.
Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı ise konuyla ilgili konuştu. Balcı, "Gürpınar Sahili’ne ölü bir yunusun karaya vurduğu vatandaşlar tarafından belediyeye bildirilmiş. Yetkililerde gidip onu bulunduğu yerde almışlar. Buraya getirdiler. Yunus gerekli işlemlerden sonra müzedeki yerine alacak. Tahmin ediyorum, 5-6 gün önce ölmüş. Çünkü toprağa gelen bir tarafı çürümüş vaziyette. Biz onun bakımını yapıp Türkiye Deniz Canlıları Balıkçı Kenan Müzesi’ne sergilenmek üzere kazandıracağız "dedi.
Aynı sahilde beş yıl önce de bir yavru yunus sahile vurmuş halde ölü olarak bulunmuştu.
Y.K
İHA
m.iha.com.tr/istanbul-haberleri/ozel-beylikduzunde-karaya-olu-yunus-baligi-vurdu-istanbul-1922305/
| |