155 / Uzunkanatlı Yarasa / Common Bent-wing Bat / Miniopterus schreibersii Türkiye'nin Anonim Memelileri
Uzunkanatlı Yarasalar / Uzunkanatlı Yarasa / Common Bent-wing Bat / Miniopterus schreibersii
 


Yükleniyor.
Yaşam Alanları
Yaşam Alanları
Biyolojik Bilgiler
 
Değer girilmemiş13 gram kg  

Ortalama Yaşam Süresi5.5 yıl
Hamilelik Süresi240 gün
Doğumda ki Yavru Sayısı1-2 adet

Editör bilgileri
Memeli Türü Uzunkanatlı Yarasa
Tür YetkilisiBatspecies
Tür Hakkında ilk derleme09.06.2009 13:09
En son güncellemeyi yapanBatspecies
Son güncelleme31.12.2020 12:31
Güncellenme sayısı3

En İyiler
Uzunkanatlı Yarasa
Fotograf Türü Sabit
08.06.2009 16:13


Video

 
Tanımı
Kısa ve üçgen kulakları başın üstüne uzanmaz. 3. parmağın 2. falanjı, 1. falanjın yaklaşık üç katıdır. Kıra ve kavisli bir tragus. Kuyruğu arka ayaklarından daha uzundur.Sırtta kürk rengi kahverengimsi griden koyu griye değişkenlik gösterir. Karın kürk rengi ise açık gri rengindedir [1, 5] Önkol uzunluğu: 42-48mm

Habitatı
Beslenme yeri ormanlar, tüneme yeri mağaralardır.[4]

Yayılışı ve Yerel Adlar
Türkiye’de yaygın bir türdür.

IUCN Redist’e göre türün bulunduğu ülkeler: Albania; Algeria; Bosnia and Herzegovina; Bulgaria; Croatia; Cyprus; France (Corsica); Georgia; Gibraltar; Greece (East Aegean Is., Kriti); Holy See (Vatican City State); Hungary; Israel; Italy (Sicilia, Sardegna); Jordan; Lebanon; Malta; Monaco; Montenegro; Morocco; North Macedonia; Palestine, State of; Portugal; Romania; Russian Federation (Karachaevo-Cherkessiya, Krasnodar); San Marino; Serbia; Slovakia; Slovenia; Spain (Baleares); Switzerland; Syrian Arab Republic; Tunisia; Turkey (Turkey-in-Europe, Turkey-in-Asia).[2]


Beslenme
Çoğunlukla Lepidopterler ile beslenirler. Diptera türleri en fazla tercih edilen ikinci besinleridir.[2] Maksimum yiyecek arama mesafesi 30-40 km olarak kaydedilmiştir.[3]

Biyolojisi
Bilinen maksimum yaş 22’dir.[2]

Göçü
Yıl boyunca tüneklerini birkaç kez değiştiren göçmen bir türdür. Kaydedilen en uzun mesafe 833 km’dir.[2]

Popülasyonu
Koruma Statüsü: VU (Global), populasyon trendi azalan bir türdür. Son 16,5 yılda populasyonlarının %30 azaldığı bilinmektedir.[2] Türün rüzgar türbini riski yüksektir.[3]



Davranış bilgisi bulunamadı.

Yerel adlar bilgisi bulunamadı.
Ses-Ötüşü
15 ms cağrıları 77 kHz’den başlayıp 52 hHZ’de sonlanır.

Kaynaklar
1. Dietz C., Helversen OV., Nill. D 2009. Bats of Britain, Europe and Northwest Africa. Black Publishers Ltd., London. 1-400.

2 https://www.iucnredlist.org/species/81633057/151216401 Erişim Tarihi: 29/12/2020.

3. Rodrigues, L. Bach, L. Dubourg-Savage, M-J. Karapandza, B. Kovac, D. Kervyn, T. Dekker, J. Kepel, A. Back, P. Collins, J. Harbusch, C. Park, K. Micevski, B. Minderman, J. 2015. Guidelines for consideration of bats in wind farm project. - Revision 2014. EUROBATS Publication Series No. 6 (English version.) UNEP/EUROBATS. Secretariat, Bonn, Germany, 133 pp.

4. Yorulmaz, T., Ürker, O., Özmen, R. 2018. Yarasa ve orman ilişkisi üzerine bir değerlendirme. Orman Araştırma Dergisi, 5 (1), 31-43.

5. Dietz, C., von Helversen, O. 2004. Illustrated identification key to the bats of Europe. Version 1.0. Tuebingen & Erlangen (Germany)


Uzunkanatlı Yarasa Fotografları
Uzunkanatlı Yarasa
02.01.2011 16:44
Türün 7. fotografı


Uzunkanatlı Yarasa
12.08.2010 10:15
Türün 3. fotografı


Uzunkanatlı Yarasa
28.01.2011 22:56
Türün 8. fotografı


Uzunkanatlı Yarasa
06.09.2014 01:54
Türün 10. fotografı


Uzunkanatlı Yarasa
27.04.2012 01:01
Türün 9. fotografı


Uzunkanatlı Yarasa
07.10.2010 20:38
Türün 6. fotografı


Uzunkanatlı Yarasa
17.10.2016 02:05
Türün 11. fotografı


Uzunkanatlı Yarasa
23.08.2009 22:10
Türün 2. fotografı


Uzunkanatlı Yarasa
30.09.2010 19:02
Türün 5. fotografı