191 / Kafkas Karfaresi / Caucasian Snow Vole / Chionomys gud Türkiye'nin Anonim Memelileri
Avurtlaklar / Kafkas Karfaresi / Caucasian Snow Vole / Chionomys gud
 


Yükleniyor.
Yaşam Alanları

Biyolojik Bilgiler
 
7.1 cmDeğer girilmemiş  

Doğumda ki Yavru Sayısı3-4 adet

Editör bilgileri
Memeli Türü Kafkas Karfaresi
Tür Yetkilisicınar
Tür Hakkında ilk derleme02.06.2009 22:20
En son güncellemeyi yapancınar
Son güncelleme13.02.2011 17:24
Güncellenme sayısı6

En İyiler
Kafkas Karfaresi
Fotograf Türü Aksiyon
02.09.2013 22:19


Video

 
Tanımı
Kingdom:Animalia
Phylum: Chordata
Class: Mammalia
Order: Rodentia
Family: Muridae
Subfamily: Arvicolinae
Genus: Chionomys
Species: Chionomys gud

MURIDAE: Fare büyüklüğünden sıçan büyüklüğüne kadar değişen formları kapsar.
Bu türün en önemli özelliği açık vücut renkleri ve uzun kuyruklardır. Ventral kısımları gridir. Kılları sıktır, gözler küçük ve kulaklar belirgindir. Ayakları gridir.
Kafatası bullae kısa ve dişleri sığdır.

Habitatı
Bu tür dağların ortalama 500 ve 3000 m. arasındaki yüksekliklerde yaşar.
Türkiye'deki türler 1500 - 3200 m. arasında kaydedilmiştir.
Kuzey Kafkasya orta ılıman iklim kuşağı içinde yer alır.
Türün doğal habitatları ılıman olan ormanlar ve otlaklardır.
Kayalıklar ve yarıklar arasında da yaşarlar.


Yayılışı ve Yerel Adlar
Yurdumuzda Doğu Karadeniz bölgesinin küçük bir kısmında, Rusya'da, Azerbaycan'da, Gürcistan'da ve Kafkasya'da görülür.

Beslenme
Çim, küçük çalılar, yosun ve çilek benzeri meyvelerle beslenirler. Haziran ayında 6 kg ‘a kadar, genellikle küçük stoklar şeklinde gıda depolamaya başlarlar.

Biyolojisi
Diploid(2n=54) kromozom özelliği gösterirler.
Kuyruk uzunluğu: 71.9 mm, Arka ayak uzunluğu: 20.4 mm, Kulak uzunluğu: 17.2 mm’dir.
3-5 yavru doğururlar.
Diğer Chinomys türlerine göre embriyoları az sayıda ve gelişimleri yavaştır.


Göç bilgisi bulunamadı
Popülasyonu
Tür ve habitat herhangi bir tehdit altında değildir, nispeten yaygın ve bu nedenle Asgari endişe olarak listelenen bir nüfus azalmasından da, şüphe duyulmamaktadır.

Davranışları
Alacakaranlıkta faaldirler. Yatmak için doğal ortamları ve bazen de basit mağaraları kullanırlar. Yaz ve sonbahar aylarında gündüz aktiftirler. Kışın da yüzeyde bulunmazlar.

Yerel Adlar
Kafkas karfaresi


Ses-Ötüş bilgisi bulunamadı.
Kaynaklar
RODENTS OF TURKIYE, Bateş Hayvanlar Ansiklobedisi Memeliler, Türkiye'nin Av ve Yaban Hayvanları Memeliler Kitabı.

Kafkas Karfaresi Fotografları