189 / Dağıstan Kısakulaklıfaresi / Daghestan Pine Vole / Microtus daghestanicus Türkiye'nin Anonim Memelileri
Avurtlaklar / Dağıstan Kısakulaklıfaresi / Daghestan Pine Vole / Microtus daghestanicus 
 


Yükleniyor.
Yaşam Alanları

Biyolojik Bilgiler
 
14,47 cmDeğer girilmemiş  

Ortalama Yaşam Süresi2-3 yıl
Hamilelik Süresi21 gün
Doğumda ki Yavru Sayısı2-3 adet

Editör bilgileri
Memeli Türü Dağıstan Kısakulaklıfaresi
Tür Yetkilisimammalsturkey
Tür Hakkında ilk derleme05.06.2009 11:12
En son güncellemeyi yapanspalaxjr
Son güncelleme05.06.2009 11:17
Güncellenme sayısı4

En İyiler
Dağıstan Kısakulaklıfaresi
Fotograf Türü Sabit
14.12.2012 13:38


Video

 
Tanımı
Kingdom: Animalia
Phylum: Chordata
Class: Mammalia
Order: Rodentia
Family: Cricetidae
Genus: Microtus
Subgenus: Terricola
Species: Microtus daghestanicus

Bu tür kuzeyde, Kuzey Kafkasya Dağları (Güney Rusya) ve güneyde, Güney Ermenistan, Azerbeycan, Türkiye’nin Kuzeydoğusunda ki denize bitişik Doğu Karadeniz Dağlarına kadar güney Kafkasyada yayılış gösterir. Kuzeydoğu İran’da da yayılış gösterme ihtimali vardır.
Microtus majori’nin bir alt türü olark değerlendirilmiş, sonraları tür seviyesine yükeltilmiştir. M. majori’den farkı daha çok griye çalan ve mat olan kürklenme özelliği olsa da bazı kafatası ölçüleri ile ayrılmaktadır.


Habitatı
Yüksek dağ çayırlıklarında ortalama 2000 mt’de yayılış gösterirler. Bu Türkiye’de 2200-2600 mt arasında değişir.

Yayılışı ve Yerel Adlar
Türkiye’de tam yayılış alanı olarak Ardahan ve Kars illeri verilmektedir. Bazı araştırmacılara göre Anadolu’ya yayılış gösterebilmektedir.

Beslenme
Yuvaları yeraltında olsa da besin tercihi yerüstünde ki yeşil çayırlardır.

Biyolojisi
Tüm yıl aktiflerdir. Kış uykusuna yatmazlar. Gececilerdir. Koloni halinde yaşarlar.

Göçü
Yerleşiklerdir. Göç etmezler.

Popülasyonu
Bir kolonide birçok nesil bulunabilir (polyvoltin).

Davranışları
Otlarken görülebilir.


Yerel adlar bilgisi bulunamadı.

Ses-Ötüş bilgisi bulunamadı.

Kaynak bilgisi bulunamadı.
Dağıstan Kısakulaklıfaresi Fotografları