135 / Büyükkulaklı Yarasa / Bechstein s Bat / Myotis bechsteinii Türkiye'nin Anonim Memelileri
Düzburunlu Yarasalar / Büyükkulaklı Yarasa / Bechstein s Bat / Myotis bechsteinii
 


Yükleniyor.
Yaşam Alanları

Biyolojik Bilgiler
 
4,5-5 cm0,07-0,14 kg  


Editör bilgileri
Memeli Türü Büyükkulaklı Yarasa
Tür Yetkilisinkaano
Tür Hakkında ilk derleme17.06.2009 14:38
En son güncellemeyi yapannkaano
Son güncelleme29.01.2015 12:10
Güncellenme sayısı8

En İyiler
Büyükkulaklı Yarasa
Fotograf Türü Sabit
13.08.2009 00:23


Video

 
Tanımı
Sistematiği
Takım: Chiroptera
Familya: Vespertilionidae
Tür: Myotis bechsteinii (Kuhl. 1817)

Statüsü
IUCN kırmızı listesinde bu tür NT (Near Threatened) yani tehlikeye açık tür statüsünde değerlendirilmektedir.

Morfolojisi
Orta büyüklükte bir yarasadır. Boyları: 45-55 mm., kanat açıklığı 150-300 mm., ağırlıkları ise 7-14 gramdır. Nadir olarak görülen bu yarasa türünün kulakları, uzun geniş ve bir mızrak şeklindedir. Erginlerin vücutlarının üst kısımları soluk kırmızımsı kahverengi, alt kısımları ise açık gri rekte uzun kıllı bir kürk ile kaplıdır. Genç bireylerde renk açık kül grisidir. Kanatla kısa, nispeten geniş ve parlak kahverengi-gri renktedir. Kanat uçlarında kısmi beyazlıklar bulunur. Korktukları ya da tedirgin oldukları zaman vınlama ya da vızıldama şeklinde bir çağrı sesi çıkarırlar. Bu tür uçuş sırasında duyulabilecek çağrı sesleri çıkarmaz. Büyük kulaklı yarasa uçuş sırasında iki tip yankı sesi çıkararak cimislerin yerini bulmaktadır. Kısa olan FM bandlı ses 80-38 kHz ve düz, uzun olan FM bandlı ses ise 60-32 kHz dir.






Habitat bilgisi bulunamadı
Yayılışı ve Yerel Adlar
Dağılışı
Merkez Avrupa, Fransa, Belçika, Hollanda, Almanya, İsveç ve Akdeniz kuşağında bulunur.
Ülkemizde Kırklareli, İstanbul, Zonguldak, Bartın, Antalya ve Artvin illerinde tespit edilmiştir.


Beslenme bilgisi bulunamadı
Biyolojisi
Diğer akrabaları gibi gün batımından sonra ortaya çıkan büyük kulaklı yarasa hemen avlanmaya başlar. Genellikle güveler, sivrisinekler ve çeşitli böcekler ile beslenir. Avlanırken alçak uçarlar ve yerde ya da bir dal üzerinde belirledikleri avlarının üzerine pike yaparlar. Çiftleşme dönemi sonbahar ve ilkbahar arasına denk gelmektedir. Nisan sonu ile Mayıs ayları arasında yuvaların yapımı ile uğraşırlar. Haziranın sonunda doğumlar başlar. Yeni doğan bireyler Ağustos ayı ortasına kadar uçmayı başarabilirler.


Göç bilgisi bulunamadı

Popülasyon bilgisi bulunamadı

Davranış bilgisi bulunamadı.

Yerel adlar bilgisi bulunamadı.

Ses-Ötüş bilgisi bulunamadı.

Kaynak bilgisi bulunamadı.
Büyükkulaklı Yarasa Fotografları
Büyükkulaklı Yarasa
16.06.2009 20:34
Türün 1. fotografı